Útirány Egyesület

a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért
Rólunk

Az Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért 2007 januárjában alakult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő személyek számára tanácsadó és fejlesztő feladatokat, képzési és foglalkoztatási programokat szervezzen és valósítson meg, illetve támogassa azon szervezetek létrejöttét és tevékenységét, akik e réteg érdekeinek képviseletét, foglalkoztatásba vonását vállalják. Az Egyesület küldetése: A diplomás, szakmailag felkészült, nyelveket beszélő pályakezdő álláskeresők munkaerő- piaci esélyeinek növelése, elvándorlásuk csökkentése.

Célcsoport: pályakezdők, munkanélküliek, álláskeresők, nonprofit szerveztek. Cél, az érdeklődésnek megfelelő szakmai irány elérése az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, a speciális fejlesztést igénylők körében, ezzel fejlesztve régiónk foglalkoztatását.

Az Útirány Egyesület tevékenységeivel segíti az álláskeresőket, hogy megismerjék a munka világát, valamint segít elhelyezkedni a nyílt munkaerő-piacon.

Munkatársaink elsősorban humán diplomás végzettségű szakemberek, coaching, tréningvezetői ismeretekkel, tapasztalattal több éves tanácsadói gyakorlattal, valamint pénzügyi vezetői tapasztalattal rendelkeznek. A programot megvalósító munkatársak speciális ismeretei, és a célcsoporttal végzett munkája során szerzett tapasztalatai biztosítják a vállalt indikátorok teljesítését. Hosszú távú stratégiánk alapján a célcsoport számára nyújtott szolgáltatások magas színvonalon tartása mellett, fontosnak tartjuk a hatékonyan működtetett tevékenységrendszer innovációját, modellként történő részletes leírását, tapasztalatok átadását külső szakemberek számára is. Erre az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektettünk.

A célcsoport szükségleteinek és a környezeti tényezők folyamatos vizsgálatát figyelembe véve szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük innovatív elemekkel. A rendelkezésünkre álló adatok és a következő évekre mutató tendenciák alapján erre nagy igény mutatkozik.

2012-től az Egyesület regisztrált Tehetségpontként - TP 150 003 878 is működik. Egyenlő hozzáférést biztosít a tehetségsegítés területén. Segíteni szeretné a tehetségek felkutatását, fejlesztését, ezen túl tanácsadást, ismeretbővítést törekszik végezni a diákok, a szülők és a programokban résztvevő szakemberek részére.

Az Egyesület 2012 májusától érvényes FAT intézmény akkreditációval AL-2707 rendelkezik, illetve 2013-ban már PAT akkreditációval is, a Pályaorientáció a fiatalok menedzselése a megfelelő szakmaválasztásban programjával.


1 / 6
Eger - állásbörze
2 / 6
Gyermeknap
3 / 6
Gyermeknap
4 / 6
Tisza-tó Csillagai -tehetségkutató
5 / 6
Útirány Tanoda
6 / 6
Üzemlátogatás- szakmaismeret

Referenciáink

Pályázati programok megvalósításában főpályázóként vettünk részt:



Eddigi pályázatainkba 1895 fővel dolgoztunk együtt.
Korábbi pályázatainkon elkészül egy minőségbiztosítási kézikönyv, melyet a szolgáltatásaink megvalósításába beépítettünk. MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV OFA ÖNÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ ALAPJÁN Munkaerő-piaci szolgáltatások területre vonatkozóan.

Pályázati kommunikáció


Tájékoztató



Az Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért 2023-1-HU01-KA122-ADU-000118563 azonosító számú

"R generáció támogatása nemzetközi tapasztalatokkal" című nyertes pályázat keretében valósítja meg ERASMUS+ programját.
Mintaprogram a COVID-19 után alkalmazába álló fiatal munkavállalók “R generáció” munkavilágába kalauzolásához Új kihívások a HORECA szektorban - piaci innovációk, digitális dimenzióváltás, social média térhóditása, klímaváltozás, ellenőrzési programozás – motiváltak bennünket arra, hogy a hazai tapasztalatainkat, ismereteinket kicseréljük olasz partnereinkkel. Fórumot teremtsünk a tapasztalatok cseréjének és tanulmányozzuk a bevált jó módszereket.

Az "R generáció" a munka világában történő kihívásokat másként kezeli, ezért ideje figyelmet szentelni a fiatalok igényeinek.
Szakmai előretörést jelenthet a cégek, munkadaók számára, ha motiválni képes a fiatal munkavállalóit. Mobilitási programunkat az olasz turisztikai paradicsom bástyájának számító Velence, Grado és környékére terveztük megvalósítani.
Jó gyakorlatokat ismerhetünk meg lépésről, lépésre a kezdetektől a jelenlegi kihívásokig és közösen gondolhatjuk át a hazai vendéglátás és turizmus fejlesztését.
A program keretén belül 20 fő részére biztosítunk kiutazási lehetőséget a szakmai útra, mely az alábbi program szerint valósul meg. A résztvevők bevonása Észak-magyarországi és Észak- alföldi régiókból történik.

Amennyiben úgy gondolja, hogy tudná hasznosítani a megszerzett ismereteket munkája során, önéletrajzzal és motivációs levéllel (Europass) jelentkezhet 2023. 09 22-én 12.00 óráig az alábbi elérhetőségen e-mailben: utiranyepalyazat@gmail.com.


További tájékoztatás kérhető Tóth Péter elnöktől a 06 20 310 01 09 telefonszámon.

A teljes program itt tölthető le.

Kövess minket facebookon is!



Munkatársaink

Tóth Péter

elnök - pedagógus

Balla Ildikó

alelnök - szociológus

Blascsák Szilvia

titkár - közgazdász

Tóth Nikolett

marketingvezető - koordinátor nyelvész

Tóth Rebeka

operatív vezető – idegennyelvi kommunikátor

Elérhetőségeink

Székhelyünk: 3388 Poroszló, Petőfi út 23.
Telephely: 3388 Poroszló, József Attila út 1.



telefon: +36 20 310 01 09
+36 20 310 51 88
email: utiranyegyesulet@gmail.com
utiranyepalyazat@gmail.com