Lezárult a Rajzpályázat!

Rajzkiállítás az Útirány Egyesületnél

Az ICG Ex Ante Tanácsadó Iroda 2016 augusztusában gyermekrajz pályázatot hirdetett a GINOP-5.3.1-14-2015-0038 „EXPANDER – AZ EX ANTE ÉS EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREI A RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS ELTERJESZTÉSÉÉRT” című pályázathoz kapcsolódóan “Anya és Apa munkahelye gyerekszemmel címmel. A felhívás nagy érdeklődést váltott ki, összesen 137 alkotás érkezett.

A pályázat szabályai szerint egy pályázó témánként egy rajzzal versenyezhetett. A rajzpályázaton 3 évtől 14 éves korig vehettek részt a gyermekek saját munkájukkal. A rajzokat a beküldés sorrendjében az Útirány Egyesület saját kommunikációs csatornáin keresztül tette közkinccsé.

Az értékelés három korcsoportban történt: „Óvodás” korcsoportban19, „Általános Iskola 1-4. osztály” korcsoportban 92, míg „Általános Iskola 5-8. osztály” korcsoportban 26 pályamunka érkezett.

A felkért szakmai zsűri – melynek tagjai voltak Nagy Sándor grafikus (Kós Károly Művészeti Szakközépiskola Debrecen), Onoferné Kapusi Emese igazgató helyettes, rajztanár (Vass Lajos Általános Iskola, Poroszló) és Tóth Péter elnök (Útirány Egyesület) – nehéz feladat elé került, mert valamennyi rajz jól kidolgozott, láthatóan nagy gondossággal készített, értékes, szép munka volt.

A zsűri értékelése alapján a pályázaton a következő eredmények születtek:

Óvodások:

1. hely: Barna Bernadett, Doktor néni leszek
  2. hely: Ronkay Tünde, Zoo pedagógus leszek
  3. hely: Puskás Marcell, Ha nagy leszek traktoros leszek

Általános iskola 1-4 osztály:

1. hely: Farkas Vanessza, Apukám az árokpartot kaszálja, Apa közmunkás
  2. hely: Szilvási Scarlett, Anya postás
  3. hely: Amler Gréta, Apa újságíró, a női vizilabdázókat közvetíti

Általános iskola 5-8 osztály:

1. hely: Ágoston Zsanett, Tanító néni szeretnék lenni
  2.  hely: Lakatos Valter,      Apa műhelye: restaurátor
  3.  hely:Bencs Laura Julianna, Eladó szeretnék lenni

A nyertes pályaművek az „EXPANDER- AZ EX ANTE ÉS EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREI A RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS ELTERJESZTÉSÉÉRT” projekt szakmai konferenciáján lesznek megtekinthetőek, melyre 2016. október 20-21-énkerül sor Tokajban, a Paulay Ede Színházban (Serház út 55.), ezt követően a nagyközönségaz Útirány EgyesületPoroszló, József Attila u. 1. alatti kiállítóhelyén ismerkedhet meg a gyermekrajz kiállítás alkotásaival.

Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért