GINOP-5.3.1 A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban

2,007 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését célzó Széchenyi 2020 pályázat GINOP 5.3.1., „A” komponense. A pályázat célkitűzése, hogy a konvergencia régiókban működő kis-, illetve közepes vállalatok (kkv-k) szakmailag magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.

A Széchenyi 2020 Program keretében 2014-ben jelent meg „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” című pályázat, melynek „A” komponense a szervezeti kultúra fejlesztésének és a munka-magánélet összhangjának támogatását célozza.

A rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése Magyarországon nem csupán a munkaszervezést, a vállalati piaci rugalmasságot, alkalmazkodóképességet segíti elő, de lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatására is, amelyek – ezek hiányában – távol maradnának a munkaerő-piactól. Hátrányos helyzetű csoportok, mint a kisgyermekesek, az 55 év feletti munkavállalók, megváltozott munkaképességűek vagy beteg hozzátartozót ápolók is szívesen vállalnának munkát a hagyományos munkavégzéstől eltérő feltételekkel, ha erre lehetőségük nyílna.

A pályázat célja, hogy ezt a kettős előnnyel szolgáló lehetőséget teremtse meg, mind az említett munkaerő-piaci csoportok, mind a kkv-vezetők számára.

Az Útirány Egyesület a GINOP 5.3.1. pályázat megvalósításában a 11 szervezetfejlesztő szervezet egyikeként, az EXPANDER konzorcium tagjaként vesz részt. Munkatársaink és konzorciumi partnereink –ICG Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. valamint az Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség,– többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, mind a kkv-k, mind a rugalmas foglalkoztatás és a szervezetfejlesztés területén.

A  EXPANDER konzorcium open space konferenciát tartott 2016.04.07-én a székesfehérvári Királyi Magyar Hotelben  „Jó munkahely = versenyképes vállalkozás” címmel. A konferencia a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését célzó GINOP 5.3.1. projektben nyertes 11 konzorcium közös rendezvényeként valósult meg. A konferencián helyet kaptak egyrészt a foglalkoztatáspolitikában érintett szervezetek képviselői, másrészt pedig a program által megcélzott kis- és középvállalkozások, gazdasági szervezetek vezetői.

További információ:

Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért
Székhely: 4030 Debrecen, Szablya utca 11.
Koordinátor: Tóth Péter
Telefon: +36/20/310-0109
Email: utiranyrugalmas@gmail.com
Honlap: http://utiranyegyesulet.hu/

ICG Ex Ante Tanácsadó Iroda
Székhely: 1037 Budapest, Seregély u. 20.
Koordinátor: Erdélyi Dániel
Telefon: +36/30/509-3516
Email: erdelyi@icg-exante.hu
Honlap: http://icg-exante.hu/

 

 

Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
Székhely: 8000 Székesfehérvár,
Seregélyesi út 113.
Koordinátor: Fekete György
Telefon: +36/20/275-7652
Email: gyorgy.fekete@kdriu.hu
Honlap: http://www.kdriu.hu/index.php/hu/